Cees Ypma

Als inspirator, Co-Active coach en humaan therapeut ben ik “altijd dezelfde en voor iedereen weer anders”
Werk altijd samen (Co-Active) met jou aan je eigen fysieke, energetische klacht en/of emotionele ontwikkelingsvraag. Bij de verbetering van prestaties en ontplooiing van mensen ben ik door opleiding en werkervaring bedreven in massagetherapie, leefstijl en gedrag. Kennis van de werking van het brein bij de aansturing van het lichaam en een brede levenservaring helpen mij daarbij. Omdat ieder mens uniek en volledig is blijken klachten – voor er blijvende schade ontstaat – altijd weer om te buigen naar persoonlijke groei of welzijn. Je zal merken dat je ook moeiteloos kunt (samen)leven en (samen)werken.

linkedin.com – Cees Ypma

Humaan therapie

In en om ons heen streeft alles naar groei of bescherming doormiddel van tegengestelde, in elkaar overgaande, scheppende en controlerende energiekrachten. Beter bekend als de plus-min of man-vrouw polariteiten. Door die ontdekking in de Nieuwe Biologie werkt ons lijf én leefomgeving als één bewegend energieveld. Zelfs jouw gedachten maken bepaalde chemische stoffen aan (neuropeptiden) met grote invloeden op je gezondheid en leven. Neurowetenschappen geven aan dat wij bijna altijd leven in een beschermde modus door angstprikkels en frustraties. We leven met trauma’s uit het verleden of met het sprookje van een onwaarschijnlijk betere toekomst. De kloof en vlucht uit de werkelijkheid geeft ons stress. Die stress blokkeert onze natuurlijke intuïtie en zintuigen, waardoor we de werkelijkheid niet meer waarnemen en gaan piekeren en denken. Piekeren en denken geeft geen enkele informatie over de realiteit en nieuwe kansen van alledag. Met body-mind en manuele technieken, zoals oog- en adempatronen, lichaamswijsheid, celgeheugen, visualisatieprotocollen en Shiatsu therapie, stimuleer ik met jou je intuïtieve waarneming, groei en het herstellende eigen vermogen van je lichaam. Het stressniveau vermindert direct, lichaam en brein werken weer beter samen in de werkelijkheid van vandaag.

Wat kan je verwachten in een persoonlijke Co-Active Coaching:

1.Ontdekkingssessie: Jouw persoonlijke doelen, belemmeringen en ommekeer?

2. Oogtraining:

Info over oogtraining: Voorbereiding oogpatronen en verbeterthema

  • Visualisatie van situatie/thema
  • De-activatie
  • Loslaten
  • Realisatie
  • Integratie en tips voor na de training

3. Lichaamswerk met Shiatsu Meridiaanmassage

4. Fysieke reis:

Maakt contact met opgeslagen fysieke celgeheugen en lichaamswijsheid met behulp van een visualisatieprotocol. Doel is onderbewuste fysieke en emotionele verstijving/blokkades op te heffen en de alledaagse zelfsturing van brein en body na te lopen op noodzakelijke verbeteringen.

5. Hartcoherentie oefening: bewust ademen als basis

  • adem door je neus in en uit, ook bij inspanning
  • alleen inademing is actie, uitademen door spierontspanning
  • ademen vanuit je middenrif
  • adem rustig en niet diep, 5 tot 6 keer inademen per minuut

6. Lichaamswijsheid: je bent altijd in groei of verdediging. Ons zenuwstelsel bestuurt de aan- en uitknop voor:

Verdediging = verstijving: vecht, vlucht of vrees en celgeheugen

of

Groei = veiligheid, loslaten en ontplooiing

7. Celgeheugen en huidige negatieve emoties in het onderbewuste: weg vrijmaken met … 

Progressive Mental Alignment (PMA):onverwerkte emoties worden onderbewust direct geactiveerd bij dezelfde fysiologische prikkels als toen door ons brein! PMA spoort deze spookclusters op en elimineert de onderbewuste koppeling door emotionele verwerking definitief af te maken/te begrijpen!