Cees Ypma

Als massagetherapeut en coach stimuleer ik op een natuurlijke wijze jouw basis voor ontspanning in lijf en leven. Bij behandelingen start ik met wat jij als noodzakelijk aangeeft. Dat kan fysiek, energetisch en/of emotioneel zijn. Alles werkt samen in je body en mind. Jouw geluk en gezondheid staat niet los van je gedachten ofwel jouw emotionele staat van zijn. Kies je gedachten zorgvuldig want ze bepalen als niets anders de aansturing van je lijf en leven. Wanneer bepaalde emoties gaan overheersen, of juist afwezig zijn, kan het ook jouw besluitvorming gaan bepalen en jouw lichaam minder weerbaar maken. Zo ontstaat een disbalans in je dagelijkse leven, blokkeert energie en ontstaat stress, overgewicht, depressie en/of een ziekte. Met lichaamsbehandelingen als basis werk ik aan de aansturing en samenwerking van alle biologische processen in je lijf én brein. In mijn privé leven en werk als human resources adviseur en mediator, viel mij steeds het verband op tussen gezondheid, gedachten, voeding en gedrag. Inmiddels ben ik opgeleid in de Chinese en westerse geneeskunst en erkend door alle zorgverzekeraars. Met zintuiglijke prikkels, oogtraining en (meridiaan)massage geef ik jouw een betere ontspannen uitgangspositie en ontplooiing tot wie jij werkelijk bent.

linkedin.com – Cees Ypma

Je kan het leven niet bezitten, wél zelf laten stromen:

“Kom thuis in je lijf”  (lichaam reset van 50, 70 en 90 minuten á € 69,=, € 79,= en € 89,= géén BTW):

Met een totaalmassage stimuleer ik het contact met je lijf waardoor je direct het herstellende eigen vermogen van je lichaam voelt stromen. De behandeling is een ongekende weldaad waarbij je echt ontspant en thuiskomt in jezelf. Stress vermindert direct en de hersteltijd na (sport)inspanning is veel sneller omdat lichaam en brein door massage gestimuleerd worden. Om alle bio-systemen van jouw lijf optimaal te laten samenwerken gebruik ik diverse massagetechnieken waaronder lymfe drainage, sportmassage en Shiatsu meridiaanmassage. Bepaal steeds in de behandeling wat het lichaam als volgende stap en noodzaak aangeeft. Bij blijvende klachten werk ik aanvullend met rek- en strekoefeningen, adem- en oogtraining.

“Ontdek jouw blinde vlek” (praktische oogtraining bij gedragsverandering, 90 minuten á € 89,= géén BTW):

Je ogen worden gezien als hét toetsenbord van je brein en de spiegel van je ziel. Oogspieren worden zelden getraind, maar de effecten in gedrag en lichaam zijn geweldig positief en veelal blijvend. Deze oogtraining is een krachtige, innovatieve en toegankelijke methode om diepgaande en blijvende verandering te brengen in hinderlijk keuzegedrag, lichaamsreflexen, angsten en onverwerkte emoties, saboterende overtuigingen, hardnekkige gedragspatronen zoals verslaving. Ook de gevolgen van ongelukken, pesten, misbruik of andere trauma’s verdwijnen uit je onderbewuste celgeheugen en storende neurologische patronen/netwerken worden gereset.

”Leef waarvoor jij geboren bent” (begeleiding gedurende een bepaalde periode, 90 minuten á € 89,= excl. 21% BTW):

Naast individuele lichaamsbehandelingen en gerichte oogtraining is ook een uitgebreidere coaching mogelijk. Hoe help jij jezelf om vanuit een vasthoudende beschermende verstijvende levens- en lichaamshouding (de vecht-, vlucht- of vreeshouding) je brein op andere gedachten te brengen? Andere gedachten worden andere woorden, andere woorden worden andere handelingen, andere handelingen scheppen een ander mens en levensvervulling. Leer de vitale modus kennen van groei en zelfsturing door te vertrouwen op intuïtie en inzicht, immuniteit en tolerantie.

“Elke beslissing verandert je leven” (praktische handreiking bij keuzegedrag, 90 minuten á € 89,= excl. 21% BTW):

De vreugde om te leven en je te ontplooien tot wie jij werkelijk bent zit in de talloze dagelijkse beslissingen. Hoe meer jij je bewust bent van jouw bewuste en onbewuste gedachten en keuzes des te meer kan je sturing geven aan keuzes in jouw leven, dus aan jezelf. Je leert in een korte training jezelf vragen te stellen om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen in jouw besluitvorming en dagelijkse leefstijl.