Cees Ypma

Als massagetherapeut draag ik bij aan een natuurlijk actief en ontspannen leven. Werken, sporten, ontspannen en een gezond leven betekent fysiek sterk, energetisch in balans en emotioneel stabiel. In lichaam en geest werkt alles samen. Jij bent zelf een prachtig en compleet systeem waardoor je lichaam zelf aangeeft waar in een behandeling aandacht nodig is. Jij staat altijd centraal in mijn massages en lichaamstherapie. Met zelfsturingstechnieken van je mind en body kan ik ook jouw lichaam en geest beter op elkaar afstemmen. Zo voorkom je de disbalans in je lijf waardoor energie blokkeert, stress, overgewicht, depressie en ziekte een kans krijgen. Met de kunst van massage, aanraking en beweging werk ik aan een optimale aansturing en samenwerking van alle biologische processen in je lijf en brein. Ik werk in de traditie van mijn leermeesters Mantak Chia, Denise Bloemen, Betteke Visserman, Eric Laarakker, Jean-Marc Weill en Gerard Meerstadt. In mijn eerdere werk als human resources adviseur en mediator zag ik al de verbanden tussen energie, gezondheid, gedachten, voeding en gedrag. Inmiddels bekend met deze moderne kwantuminzichten en opgeleid in de Chinees/westerse geneeskunst ben ik erkend door alle zorgverzekeraars. Met mijn lichaamsbehandelingen en coaching krijg je een betere ontspannen uitgangspositie om tot jezelf te komen of jezelf verder te ontplooien.

linkedin.com – Cees Ypma

Massage(therapie), ontspannen, ontgiften én ontstressen

  • RELAX – “Kom thuis in je lijf”

(MASSAGES, 50, 70 en 90 minuten á € 69,=, € 79,= en € 89,= géén BTW): 

N.B.  alle massages worden als Shiatsu massagetherapie c.q. alternatieve beweeg- of geneeskunst aanvullend vergoed door jouw zorgverzekeraar! Zie voor vergoeding en premie op:  https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/shiatsu-therapie#vergoedingen

Voel je eigen lijf en ervaar bewust hoe prettig en direct jij reageert op deze massages en de stroming van jouw eigen lichaamsenergie. De behandeling is een ongekende weldaad waarbij je echt ontspant en thuiskomt in jezelf. Stress vermindert direct en de hersteltijd na (sport)inspanning is veel korter omdat jouw lichaam ook zelf aan het werk gezet wordt. Alle bio-systemen worden gestimuleerd door het gebruik van passende massagehandgrepen waaronder lymfe drainage, sportmassage en Shiatsu meridiaanmassage. Bij klachten werk ik indien nodig ook ondersteunend met rek- en strekoefeningen, adem- en oogtraining.

  • ZELFSTURING – “Ontdek jouw blinde vlek”

(TRAINING gedragsverandering, 90 minuten á € 89,= géén BTW):

Je ogen worden gezien als hét toetsenbord van je brein en de spiegel van je ziel. Oogspieren worden zelden getraind, maar de effecten in gedrag en lichaam zijn als in de natuurlijke REM slaap geweldig positief. Bij actieve training meestal blijvend. Deze oogtraining is een krachtige, innovatieve en toegankelijke methode om diepgaande en blijvende verandering te brengen in hinderlijk keuzegedrag, lichaamsreflexen, schrikangsten door onverwerkte emoties, saboterende overtuigingen, hardnekkige gedragspatronen zoals verslaving. Ook de gevolgen van ongelukken, pesten, misbruik of andere trauma’s verdwijnen uit je onderbewuste celgeheugen en storende neurologische patronen/netwerken worden gereset.

  • LEEFKUNST – ”Leef waarvoor jij geboren bent”

(COACHING, 90 minuten á € 89,= excl. 21% BTW):

Naast individuele lichaamsbehandelingen en gerichte oogtraining is persoonlijke coaching ook effectief. Hoe help jij jezelf om vanuit een vasthoudende beschermende verstijvende levens- en lichaamshouding (de vecht-, vlucht- of vreeshouding) je brein op andere gedachten te brengen? Andere gedachten worden andere woorden, andere woorden worden andere handelingen, andere handelingen scheppen een ander mens en levensvervulling. Leer de vitale energie kennen van succes door te vertrouwen op jouw waarneming, unieke eigenheid, intuïtie en keuzes.

  • TIMING – “Elke beslissing verandert je leven”

(TRAINING het ja/nee bewustzijn, 90 minuten á € 89,= excl. 21% BTW):

De vreugde om te leven en je te ontplooien tot wie jij werkelijk bent zit in de talloze kleine dagelijkse beslissingen. Hoe meer jij je bewust bent van jouw bewuste of onbewuste gedachten en besluiten des te meer kan je sturing geven aan voornemens in jouw leven, dus aan jezelf. Kleine stapjes, grote doelen! Je leert in een korte training jezelf vragen te stellen om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen in jouw besluitvorming en dagelijkse leefstijl.