Cees Ypma

Als massagetherapeut en coach stimuleer ik op een natuurlijke wijze de basis voor ontspanning in lijf en leven. Bij behandelingen start ik met wat jij als noodzakelijk aangeeft. Dat kan fysiek, energetisch en/of emotioneel zijn. Alles werkt samen in je body en mind. Jouw geluk en gezondheid staat niet los van je gedachten ofwel jouw emotionele staat van zijn. De emoties die je (eet-, drink- en rook)gedrag, levensenergie en organen het meest beïnvloeden zijn vreugde, woede, verdriet, droefheid, melancholie, angst en vrees. Wanneer bepaalde emoties oncontroleerbaar zijn, langere tijd overheersen of juist afwezig zijn, kan het je gedachten gaan bepalen en is jouw lichaam minder weerbaar. Zo ontstaat een disbalans in je dagelijkse leven, blokkeert energie en ontstaat stress, overgewicht, depressie en/of een ziekte. Met lichaamsbehandelingen en aanvullende coaching werk ik aan de samenwerking van alle biologische processen in je lijf én brein. In mijn privé leven, maar ook als register mediator en HR-adviseur, viel mij steeds het verband op tussen gezondheid, gedachten, voeding en gedrag. Inmiddels ben ik ook opgeleid en ervaren in de Chinese en westerse geneeskunst en erkend door alle zorgverzekeraars. Mijn aanpak is je zintuigen en lichaamsbewustzijn te gebruiken om je brein een betere focus te kunnen geven op de werkelijkheid in en om je heen. De linker en rechter hersenhelft werken op een natuurlijke manier beter samen waardoor emoties hanteerbaar blijven en kunnen veranderen in beheersbaar gedrag en gezondheid.

linkedin.com – Cees Ypma

KENNEN en KIEZEN: 

Massagetherapie “Kom thuis in je lijf”  (75 minuten):

Met eigen lichaamsmassages stimuleer ik een beter contact met je lijf waardoor het herstellende eigen vermogen van je lichaam blijvend verbetert. De behandeling is een ongekende weldaad waarbij je echt ontspant en thuiskomt in jezelf. Stress vermindert direct en de hersteltijd na (sport)inspanning is veel sneller omdat lichaam en brein door massage gestimuleerd worden. Om alle bio-systemen van jouw lijf optimaal te laten samenwerken gebruik ik diverse massagetechnieken waaronder lymfe drainage, sportmassage en Shiatsu meridiaanmassage. Bepaal steeds in de behandeling wat het lichaam als volgende stap en noodzaak aangeeft. Bij blijvende klachten werk ik aanvullend met rek- en strekoefeningen, adem- en oogtraining.

Breintraining “Ontdek jouw blinde vlek” (90 minuten):

Je ogen worden gezien als hét toetsenbord van je brein en de spiegel van je ziel. Oogspieren worden zelden getraind, maar de effecten in gedrag en lichaam zijn geweldig positief en veelal blijvend. Deze oogtraining is een krachtige, innovatieve en toegankelijke methode om diepgaande en blijvende verandering te brengen in hinderlijk keuzegedrag, lichaamsreflexen, angsten en onverwerkte emoties, saboterende overtuigingen, hardnekkige gedragspatronen zoals verslaving. Ook de gevolgen van ongelukken, pesten, misbruik of andere trauma’s verdwijnen uit je onderbewuste celgeheugen en storende neurologische patronen/netwerken worden gereset.

Coaching “Leef waarvoor jij geboren bent” (coaching gedurende een nader te bepalen periode):

Naast individuele lichaamsbehandelingen en gerichte oogtraining is ook een uitgebreidere coaching mogelijk. Hoe help jij jezelf om vanuit een vasthoudende beschermende verstijvende levens- en lichaamshouding (de vecht-, vlucht- of vreeshouding) je brein op andere gedachten te brengen? Andere gedachten worden andere woorden, andere woorden worden andere handelingen, andere handelingen scheppen een ander mens en levensvervulling. Leer de vitale modus kennen van groei en zelfsturing door te vertrouwen op intuïtie en inzicht, immuniteit en tolerantie.

Training besluitvorming “Elke beslissing verandert je leven” (90 minuten):

De vreugde om te leven en je te ontplooien tot wie jij werkelijk bent zit in de talloze dagelijkse beslissingen. Hoe meer jij je bewust bent van jouw bewuste en onbewuste gedachten en keuzes des te meer kan je sturing geven aan jouw leven, dus aan jezelf. Je leert in een korte training jezelf vragen te stellen om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen in jouw besluitvorming en/of dagelijkse keuzes.