Cees Ypma

Als massagetherapeut en coach stimuleer ik op een natuurlijke wijze de basis voor ontspanning in lijf en leven. Bij behandelingen start ik met wat jij als noodzakelijk aangeeft. Dat kan fysiek, energetisch en/of emotioneel zijn. Alles werkt samen in je body en mind. Jouw geluk en gezondheid staat niet los van je emotionele staat van zijn. De emoties die je (eet-, drink- en rook)gedrag, levensenergie en organen het meest beïnvloeden zijn vreugde, woede, verdriet, droefheid, melancholie, angst en vrees. Wanneer bepaalde emoties oncontroleerbaar zijn, langere tijd overheersen of juist afwezig zijn, kan het je leven gaan bepalen en is jouw lichaam minder weerbaar. Zo ontstaat een disbalans in je lijf, blokkeert energie en ontstaat stress, overgewicht, depressie en/of een ziekte. Met lichaamsbehandelingen en aanvullende coaching werk ik aan de samenwerking van alle biologische processen in je lijf én geest. In mijn privé leven, maar ook als register mediator en HR-adviseur, viel mij steeds het verband op tussen gezondheid, communicatie en gedrag. Inmiddels ben ik ook opgeleid en ervaren in de Chinese en westerse geneeskunst en erkend door alle zorgverzekeraars. Mijn aanpak is je zintuigen en lichaamsbewustzijn te gebruiken om je brein een beter zicht te kunnen geven op de werkelijkheid in en om je heen. De linker en rechter hersenhelft werken op die natuurlijke manier beter samen waardoor emoties hanteerbaar blijven en veranderen in beheersbaar gedrag en in gezondheid.

linkedin.com – Cees Ypma

LEER JEZELF KENNEN:

“Kom thuis in je lijf”  (75 minuten):

Met eigen lichaamsmassages stimuleer ik een beter contact met je lijf waardoor het herstellende eigen vermogen van je lichaam blijvend verbetert. De behandeling is een ongekende weldaad waarbij je echt ontspant en thuiskomt in jezelf. Stress vermindert direct en de hersteltijd na (sport)inspanning is veel sneller omdat lichaam en brein door massage gestimuleerd worden. Om alle bio-systemen van jouw lijf optimaal te laten samenwerken gebruik ik diverse massagetechnieken waaronder lymfe drainage, sportmassage en Shiatsu meridiaanmassage. Bepaal steeds in de behandeling wat het lichaam als volgende stap en noodzaak aangeeft. Bij blijvende klachten werk ik aanvullend met rek- en strekoefeningen, adem- en oogtraining.

“Ontdek jouw blinde vlek” (90 minuten):

Je ogen worden gezien als hét toetsenbord van je brein en de spiegel van je ziel. Oogspieren worden zelden getraind, maar de effecten in gedrag en lichaam zijn geweldig positief en veelal blijvend. Deze oogtraining is een krachtige, innovatieve en toegankelijke methode om diepgaande en blijvende verandering te brengen in hinderlijk gedrag, lichaamsreflexen, angsten en onverwerkte emoties, saboterende overtuigingen, hardnekkige gedragspatronen zoals verslaving. Ook de gevolgen van ongelukken, pesten, misbruik of andere trauma’s verdwijnen uit je onderbewuste celgeheugen en storende neurologische patronen/netwerken worden gereset.

LEER ZELF TE KIEZEN:

“Leef waarvoor jij geboren bent” (coaching eens in de 14 dagen, gedurende een nader te bepalen periode):

Naast individuele lichaamsbehandelingen en gerichte oogtraining is ook een uitgebreidere coaching mogelijk. Hoe kom je vanuit een vasthoudende beschermende verstijvende houding van je lichaam (de vecht-, vlucht- of vreeshouding) naar een andere modus van groei en zelfsturing (de houding van vertrouwen, immuniteit en tolerantie)?

“Open je ogen voor de juiste beslissing” (training en dialoog van 90 minuten):

De vreugde om te leven en je te ontplooien tot wie jij werkelijk bent zit in de talloze dagelijkse beslissingen. Hoe meer jij je bewust bent van jouw bewuste en onbewuste keuzes des te meer kan je sturing geven aan jouw leven en dus aan jezelf. Je leert in een korte training jezelf vragen te stellen om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen bij jouw besluitvorming en/of dagelijkse keuzes.