Cees Ypma

Als massagetherapeut en coach stimuleer ik natuurlijke zelfhelende lichaamsprocessen en volg ik bij behandelingen altijd wat jijzelf als vraag en het lichaam als noodzaak aangeeft. Dat kan fysiek, energetisch en/of emotioneel zijn. Alles werkt samen in je body-mind fysiologie en laten een reactie zien in jouw lijf. Daarom ben ik “altijd dezelfde en voor iedereen weer anders”.

Al in mijn human resources en mediation carrière bij grotere arbeidsorganisaties, zag ik verbanden tussen gezondheid, communicatie en gedrag. Inmiddels ben ik verder opgeleid en ervaren in de Chinese en westerse geneeskunst en erkend door alle zorgverzekeraars. Mijn specifieke aanpak is het lichaamsbewustzijn te gebruiken in een blijvende en eenvoudige verbetering van lichaam en geest. Omdat ieder mens uniek en volledig is blijken klachten – voor er blijvende schade ontstaat – altijd weer om te buigen naar prestatieverbetering, persoonlijke groei of welzijn. Je zal merken dat je ook moeiteloos en ontspannen kunt bewegen en (samen)leven.

linkedin.com – Cees Ypma

“Kom thuis in je lijf”  (75 minuten á € 70,-):

Met individuele lichaamsmassages stimuleer ik een beter contact met je lijf waardoor het herstellende eigen vermogen van je lichaam blijvend verbeterd. Het stressniveau vermindert direct, de hersteltijd na (sport)inspanning is veel sneller, lichaam en brein werken beter samen.

“Ontdek jouw blinde vlek” (90 minuten á € 85,-):

Je ogen worden gezien als hét toetsenbord van je brein en de spiegel van je ziel. Oogspieren worden zelden getraind, maar de effecten in gedrag en lichaam zijn geweldig positief en veelal blijvend. Oogtraining is een krachtige, innovatieve en toegankelijke methode om diepgaande en blijvende verandering te brengen in hinderlijk gedrag, lichaamsreflexen, angsten en onverwerkte emoties, saboterende overtuigingen, hardnekkige gedragspatronen zoals verslaving. Gevolgen van ongelukken of andere trauma’s verdwijnen uit je onderbewuste celgeheugen en storende neurologische netwerken worden gereset.

“Leef waarvoor jij geboren bent” (90 minuten á € 85,- eens in de 14 dagen, gedurende een nader te bepalen periode):

Naast individuele lichaamsbehandelingen en gerichte gedragstraining is ook een uitgebreider coachingstraject mogelijk. Hoe kom je vanuit een vasthoudende beschermende houding van je lichaam naar een andere modus van groei en een moeiteloos leven? Wat gaan we doen:

  1. Ontdekkingssessie: Jouw persoonlijke doelen, belemmeringen en ommekeer in lichaam en brein;
  2. Fysieke training van je oogspieren en een visualisatieprotocol met deactivatie, loslaten van bestaande gedrag- en/of denkpatronen;
  3. Energetisch lichaamswerk met Shiatsu meridiaanmassage;
  4. Hartcoherentie oefening: bewust ademen als basis;
  5. Emoties in het onderbewuste vrijmaken door middel van samenwerkende en gerichte mind-bodytechnieken.