Cees Ypma

Als massagetherapeut en coach stimuleer ik een natuurlijk ontspannen lijf en leven. Dat betekent voor jou fysiek sterk, energetisch in balans en emotioneel stabiel. In lichaam en geest werkt alles samen. Het is een sluitend systeem en geeft feilloos aan waar op dat moment aandacht nodig is. Ziekte en pijn is dan ook geen aandoening maar het begin van genezing. Ook jouw welzijn staat niet los van je gezondheid. Emoties en verlangens veroorzaken veelal probleemgedrag in je dagelijks leven. Het ontbreken van zelfsturing in en tevredenheid met de dagelijkse dingen bepaalt meer dan je denkt jouw lijf en leven. Maak je lichaam en geest sterker, wordt immuun en weerbaar. Voorkom de disbalans in je dagelijkse leven waardoor energie blokkeert, stress, overgewicht, depressie en ziekte een kans krijgen. Met lichaamsbehandelingen als basis werk ik aan de optimale aansturing en samenwerking van alle biologische processen in je lijf én brein. Ik bouw en werk verder in de traditie van mijn leermeesters Mantak Chia, Denise Bloemen, Betteke Visserman, Eric Laarakker, Jean-Marc Weill en Gerard Meerstadt. In mijn eerdere werk als human resources adviseur en mediator zag ik al de verbanden tussen energie, gezondheid, gedachten, voeding en gedrag. Inmiddels bekend met deze moderne kwantuminzichten en opgeleid in de Chinees/westerse geneeskunst ben ik erkend door alle zorgverzekeraars. Met mijn lichaamsbehandelingen, oogtraining en coaching krijg je een betere ontspannen uitgangspositie om tot jezelf te komen en jezelf te ontplooien.

linkedin.com – Cees Ypma

Massage(therapie), ontspannen, ontgiften én ontstressen. Het totaal ineen dat werkt!

  • RELAX – “Kom thuis in je lijf”

(MASSAGES, 50, 70 en 90 minuten á € 69,=, € 79,= en € 89,= géén BTW): 

N.B.  alle massages worden als Shiatsu massagetherapie c.q. alternatieve beweeg- of geneeskunst aanvullend vergoed door jouw zorgverzekeraar! Zie voor vergoeding en premie op:  https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/shiatsu-therapie#vergoedingen

Voel je eigen lijf en ervaar bewust hoe prettig en direct jij reageert op deze massages en de stroming van jouw eigen lichaamsenergie. De behandeling is een ongekende weldaad waarbij je echt ontspant en thuiskomt in jezelf. Stress vermindert direct en de hersteltijd na (sport)inspanning is veel korter omdat jouw lichaam ook zelf aan het werk gezet wordt. Alle bio-systemen worden gestimuleerd door het gebruik van passende massagehandgrepen waaronder lymfe drainage, sportmassage en Shiatsu meridiaanmassage. Bij klachten werk ik indien nodig ook ondersteunend met rek- en strekoefeningen, adem- en oogtraining.

  • ZELFSTURING – “Ontdek jouw blinde vlek”

(TRAINING gedragsverandering, 90 minuten á € 89,= géén BTW):

Je ogen worden gezien als hét toetsenbord van je brein en de spiegel van je ziel. Oogspieren worden zelden getraind, maar de effecten in gedrag en lichaam zijn als in de natuurlijke REM slaap geweldig positief. Bij actieve training meestal blijvend. Deze oogtraining is een krachtige, innovatieve en toegankelijke methode om diepgaande en blijvende verandering te brengen in hinderlijk keuzegedrag, lichaamsreflexen, angsten en onverwerkte emoties, saboterende overtuigingen, hardnekkige gedragspatronen zoals verslaving. Ook de gevolgen van ongelukken, pesten, misbruik of andere trauma’s verdwijnen uit je onderbewuste celgeheugen en storende neurologische patronen/netwerken worden gereset.

  • LEEFKUNST – ”Leef waarvoor jij geboren bent”

(COACHING, 90 minuten á € 89,= excl. 21% BTW):

Naast individuele lichaamsbehandelingen en gerichte oogtraining is ook een uitgebreidere coaching ook zeer effectief. Hoe help jij jezelf om vanuit een vasthoudende beschermende verstijvende levens- en lichaamshouding (de vecht-, vlucht- of vreeshouding) je brein op andere gedachten te brengen? Andere gedachten worden andere woorden, andere woorden worden andere handelingen, andere handelingen scheppen een ander mens en levensvervulling. Leer de vitale energie kennen van succes door te vertrouwen op jouw unieke eigenheid, intuïtie en inzichten.

  • TIMING – “Elke beslissing verandert je leven”

(TRAINING bewustzijn, 90 minuten á € 89,= excl. 21% BTW):

De vreugde om te leven en je te ontplooien tot wie jij werkelijk bent zit in de talloze kleine dagelijkse beslissingen. Hoe meer jij je bewust bent van jouw bewuste of onbewuste gedachten en besluiten des te meer kan je sturing geven aan voornemens in jouw leven, dus aan jezelf. Kleine stapjes, grote doelen! Je leert in een korte training jezelf vragen te stellen om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen in jouw besluitvorming en dagelijkse leefstijl.