Cees Ypma

Als massagetherapeut en coach werk ik aan natuurlijke lichaamsprocessen en een soepel verloop van ieders leven. Daarom ben ik “altijd dezelfde en voor iedereen weer anders”.
Werk altijd samen (Co-Active) met jou aan je eigen fysieke, energetische klacht en/of emotionele ontwikkelingsvraag. Ben door opleiding en werkervaring bedreven in massagetherapie, leefstijl en gedrag. Medische kennis en specialisaties over de werking van gedrag, lichaam en brein helpen mij daarbij. Omdat ieder mens uniek en volledig is blijken klachten – voor er blijvende schade ontstaat – altijd weer om te buigen naar persoonlijke groei of welzijn. Je zal merken dat je ook moeiteloos kunt (samen)leven en (samen)werken.

linkedin.com – Cees Ypma

Massagetherapie

Volgens de traditionele medische wetenschappen én nieuwe ontdekkingen in de biologie werkt ons lijf en leefomgeving als één bewegend energieveld. Jouw gedachten maar ook je maag maken bepaalde chemische stoffen aan (neuropeptiden) met grote invloeden op je gezondheid en leven. Neurowetenschappen geven aan dat wij bijna altijd leven in een beschermde modus door angstprikkels en frustraties. We leven met trauma’s uit het verleden en het sprookje van een onwaarschijnlijk betere toekomst. Die kloof en vlucht uit de dagelijkse werkelijkheid geeft ons stress. Deze stress blokkeert ons lijf en zintuigen, waardoor we de werkelijkheid niet meer waarnemen, ziek worden, gaan piekeren en denken. Met massagetherapie en body-mind technieken stimuleer ik met jou een beter contact met je lijf en intuïtieve waarneming, groei en het herstellende eigen vermogen van je lichaam. Het stressniveau vermindert direct, lichaam en brein werken weer beter samen in de werkelijkheid van vandaag.

Co-Active Coaching

Naast individuele lichaamsbehandelingen en gerichte training is ook een uitgebreider coachingstraject mogelijk. Hoe kom je vanuit een vasthoudende beschermende houding van je lichaam naar een soepeler lichaam en moeiteloos leven? Wat kan je verwachten in een persoonlijke aanpak om dat te bereiken:

  1. Ontdekkingssessie: Jouw persoonlijke doelen, belemmeringen en ommekeer in lichaam en brein;
  2. Fysieke training van je oogspieren en een visualisatieprotocol met deactivatie, loslaten van bestaande gedrag- en/of denkpatronen;
  3. Energetisch lichaamswerk met Shiatsu meridiaanmassage;
  4. Hartcoherentie oefening: bewust ademen als basis;
  5. Emoties in het onderbewuste vrijmaken door middel van samenwerkende en gerichte mind-bodytechnieken.