Cees Ypma

Werken, sporten, ontspannen en een gezond leven? Dat betekent fysiek sterk, energetisch in balans en emotioneel stabiel. In je lichaam en geest werkt alles samen. Zo werk ik ook graag met jou en indien jij dat aangeeft op al deze drie lagen. Jij bent zelf een prachtig en compleet systeem waardoor je lichaam zelf weet waar aandacht nodig is. Met de juiste lichaamsprikkels kan jij zelf een disbalans in je lijf verhelpen. Daardoor gaat levensenergie stromen. Stress, overgewicht, depressie of ziekte verbeteren. Met de kunst van massage en beweging werk jij aan een optimale aansturing van alle biologische en neurologische processen in jouw lijf en brein. Ik ondersteun jou voor het fysieke met sportmassage en lymfedrainage, het energetische met Shiatsu massagetherapie en Zhineng QiGong en de persoonlijk kant met co-actief coaching, Progressive Mental Alignment (vraagtechniek) en Mind Eye Power (oogtraining). Deze bouwsteentjes heb ik verzamelt bij mijn leermeesters Mantak Chia, Denise Bloemen, Betteke Visserman, Eric Laarakker, Jean-Marc Weill, Gerard Meerstadt en Jacqueline Venbrux. In mijn eerdere werk als human resources adviseur en register-mediator zag ik al de verbanden tussen energie, gezondheid, voeding en gedrag. Inmiddels bekend met de wetenschappelijke systeembiologie, kwantuminzichten en opgeleid in de Chinees/westerse geneeskunst ben ik erkend door alle zorgverzekeraars. Met mijn lichaamsbehandelingen en co-actieve coaching krijg je een betere ontspannen uitgangspositie om tot jezelf te komen en jezelf als heel mens verder te ontplooien.

linkedin.com – Cees Ypma

Ontspannen, ontgiften én ontstressen met massages, lichaamsgerichte training en coaching: 

  • ONTSPANNING – “Ervaar levensenergie en kom thuis in je lijf”

(Massage behandelingen 50, 70 en 90 min. á € 69,=, € 79,= en € 89,= géén BTW): 

N.B.  alle massages worden als Shiatsu massagetherapie c.q. alternatieve beweeg- of geneeskunst aanvullend vergoed door jouw zorgverzekeraar! Zie voor vergoeding en premie op:  https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/shiatsu-therapie#vergoedingen

Voel je eigen lijf en ervaar bewust hoe prettig en direct jij reageert op deze massages door de stroming van jouw eigen levensenergie! De behandeling is een ongekende weldaad waarbij je echt ontspant en thuiskomt in jezelf. Stress vermindert direct en de hersteltijd na (sport)inspanning is veel korter omdat jouw lichaam zelf aan het werk gezet wordt. Alle bio-systemen worden gestimuleerd door het gebruik van passende massagehandgrepen, waaronder lymfe drainage, sportmassage en Shiatsu meridiaanmassage. Bij klachten werk ik ook ondersteunend met gerichte rek- en strekoefeningen.

  • BEWUSTZIJN – “Ken jezelf en leef waarvoor jij geboren bent”

(CO-actieve COACHING, 90 minuten á € 89,= excl. 21% BTW):

Naast individuele lichaamsbehandelingen en gerichte gedragstraining is persoonlijke co-actieve coaching ook effectief. Hoe help jij jezelf om vanuit een vasthoudende beschermende verstijvende levens- en lichaamshouding (de vecht-, vlucht- of vreeshouding) je te verbinden met de zachte kant van jezelf en leefomgeving (vertrouwen, immuniteit en tolerantie)? Reset de oude prikkels en zoektermen van jouw brein. Stuur zelf de geest en zintuigen. Andere gedachten worden andere woorden, andere woorden worden andere handelingen, andere handelingen scheppen een ander mens en levensvervulling. Leer jouw vitale levensenergie kennen door te vertrouwen op je eigen zintuigen, eigen waarneming, kennis, intuïtie en gezonde leefstijl.

  • BEWEGING – “Ontdek jouw blinde vlek en verander hinderlijk gedrag en gedachten”

(Systemische oogtraining en gedragsverandering, 90 minuten á € 89,= géén BTW):

Je ogen worden gezien als hét toetsenbord van je brein en de spiegel van je ziel. Oogbewegingen worden zelden getraind, maar de effecten in gedrag en lichaam zijn als in de natuurlijke REM slaap geweldig positief. Bij actieve training meestal blijvend. Deze oogtraining is een krachtige, innovatieve en toegankelijke methode om gericht en blijvend verandering te brengen in hinderlijk keuzegedrag en lichaamsreflexen. Denk aan onverwerkte emoties, saboterende overtuigingen, hardnekkige gedragspatronen zoals verslavingen. Ook de gevolgen van ongelukken, pesten, misbruik of andere trauma’s verdwijnen uit je onderbewuste celgeheugen. Veelal kunnen deze storende neurologische patronen/netwerken worden gereset.