bewust bewegen

“het zelfstandige lichaam als herstellend evenwicht”

“Een meester ging eens met zijn leerlingen een ochtendwandeling maken. Na enige tijd brak de zon door. De dauwdruppels schitterden dat het een lieve lust was. De meester liet zijn leerlingen rondom een grote druppel stilstaan terwijl de zon erop bleef schijnen. Hij vroeg hen welke kleur de druppel had. De leerlingen gaven elk een ander antwoord: Rood; oranje; geel; groen; blauw; paars; violet. Ze stonden zelf verbaasd over deze verschillen en kregen bijna ruzie omdat ze allemaal héél zeker waren over wat ze zagen! Toen de meester hen enkele keren van plaats liet wisselen drong langzaam tot hen door dat zij – ondanks de verschillende waarnemingen – toch allemaal de waarheid hadden gesproken.” Verwondering, jouw unieke zelf, steeds dezelfde en altijd weer anders in de verscheidenheid van mens en natuur.

BOOST JE GEZONDHEID EN WELZIJN

Afstemming en keuzes: Wist jij dat jouw BREIN als een flexibele beïnvloedbare informatiebron werkt? Je ogen zoeken naar een zo snel mogelijke bevestiging van jouw bekende beelden, opvattingen en emoties. Door de opvatting “het is zoals het is” maak jij je afhankelijk van je brein en van anderen. Vooral de voedselindustrie, farmacie en zorg maken gebruik van dit gegeven. Door oogspiertraining ontdek jij jouw (neurologische) blinde vlekken, kan jij zelfstandiger worden en kan jij je gedrag verbeteren en klachten onder controle krijgen. Oude verstijvingen, neurologische afwijkingen, verslavingen, angsten en lichamelijke blokkades verdwijnen. Met een bewuster werkend brein kom je tot ontplooiing. Met veel plezier, verwondering en simpele oefeningen ga je letterlijk beter zien en presteren (snelheid, lichaamscoördinatie en gezichtsvermogen). Deze toepassing is gebaseerd op de biologische wetenschappelijke methode van de Amerikaanse oogchirurg dr. W.H. Bates en recent hersenonderzoek in ons eigen land. Kijk ook: http:npostart.nl/grotevragen/10-09-2020/VPWON_1301004

Beweging en energie: Je lichaam en bewustzijn trainen was duizenden jaren het best bewaarde geheim van China. Machthebbers en gegoeden beoefenden in besloten kring Qigong achter gesloten deuren en hoge muren. De Qigong bewegingsleer en kennis laat geest, lichaam en bewustzijn als één geheel samenwerken. Met concentratie en houding bevorder je een betere doorstroming van bloed, lymfe en energie. Inmiddels kan iedereen kennismaken met de Zhineng Qigong bewegingsoefeningen al in 1981 ontwikkeld en wetenschappelijk vastgelegd door Dr. Pang Ming. Dit effectieve gezondheidssysteem kreeg wereldwijd de erkenning als officiële geneeskunst.

Timing en ritme: Lichaamsbehandelingen zijn een uitnodiging om thuis te komen in jouw lijf en voeren je terug naar je kern: Ken jij jezelf? Waar ben je? Wie ben je? Heb je de regie over jezelf? Schenk jij jezelf aandacht? Hoeveel tijd is echt van jou? Is je hartslag wel in samenhang met de andere 24/7 bioritmen in jouw lichaam? Jouw hartcoherentie en ademhaling hebben bijvoorbeeld direct invloed op oxidatieve stress, cel lijden, verzuring bij (sport)prestaties, emotioneel en cognitief functioneren. Weet jij hoe je het verschil kunt maken bij inspanning en ontspanning? Met co-actief coachen ga jij je bewuster afstemmen en verbinden met de biochemie in jouw lijf. Kom in de herstel- en groeimodus!

Het individueel programma:

Werking van brein en ogen (aansturing en uitlijning van jezelf voor balans, verbinding en stabiliteit van lichaam en geest)
Ontdekkingssessie (over doelen, dromen en dagelijkse belemmeringen bij besluitvorming en prestaties)
Houding en energie (activeer de interne doorstroming van bloed, lymfe en energie. Ontdek de helende lichaamskrachten door je houding uit te lijnen en je gewrichten soepel te houden)
Co-actief coachen (zelfhulp door eigen inzicht en het aanleren van technieken om moeiteloos te kunnen leven, bewegen en functioneren)