Jouw lichaam is een energie- en informatiebron van vooral waterkristallen die vanuit zichzelf de omgevingsnatuur aftasten, waarnemen en in zich opnemen. Zodra we in contact komen met iets wat gevaarlijk is gaan er alarmbellen rinkelen of grijpt ons afweersysteem in. Hebben we het over lichaamsvreemde chemicaliën of onnatuurlijke stralingen dan is het een ander verhaal. Omdat ons lichaam dat niet herkent is het onmogelijk daarop vooraf te reageren. Het immuunsysteem werkt niet en op celniveau is het bij de stofwisseling zo alsof je vastloopt met zand in je brandstoftank. Wij accepteren deze niet passende onnatuurlijke producten in onze woon- en leefomgeving vanwege korte termijnbelangen. Zichtbaar is al wel de kwaliteit van leven bij ouderen en de toename van het aantal (chronische) ziektes. Het eten en/of verwerken van onbewerkt voedsel in jouw keuken – dus zonder chemicaliën – betekent je lichaamsvloeistoffen reinigen en je spijsvertering en afvoer van afvalstoffen verbeteren. Door o.a. voldoende water, goede vetten én (zeker bij herstel) af te zien van suikers, zuivel, koffie en alcohol, stimuleer je de natuurlijke bio-systemen. Zo eet en slaap je beter en wordt het bestaan van vitale (levens)energie weer voelbaar. “Beter je zelf” is ook in advies de basis voor ontspanning en kwaliteit van leven.