Weekendgym


Qigong (level 1) bewegingen met klank- en individuele lichaamsbehandeling

ZATERDAGOCHTEND van 9.30 tot 11.00 uur
(groep max. 5 personen)

Qigong was in China duizenden jaren voorbehouden aan machthebbers en gegoeden en werd beoefend in besloten kring. De Qigong bewegingsleer en kennis laat geest, lichaam en bewustzijn als één geheel eenvoudig samenwerken. Het resultaat …… een lang en gezond leven. Inmiddels kan iedereen kennismaken met de Zhineng Qigong bewegingsoefeningen ontwikkeld en wetenschappelijk vastgelegd door Dr. Pang Ming in 1981. Dit effectieve gezondheidssysteem is als officiële geneeskunst dé basis voor langzame bewegingsoefeningen en uitwisseling van levensenergie.

Klanken bevatten balancerende frequenties die kunnen helpen om een totale balans en innerlijke rust te krijgen. Klankbehandeling stimuleert de samenwerking en communicatie tussen het brein (hersenen) en je buik (microbioom). Deze uitwisseling hangt direct samen met jouw drie lagen van functioneren … de fysieke, mentaal-emotionele en spirituele balans. Het zelfgenezende vermogen van jou wordt zo geactiveerd!

Tijdens de klanken wordt afwisselend een individuele lichaamsbehandeling gegeven. Via melanine in de huid kan kwantuminformatie opgenomen worden naar het microbioom. De Nervus Vagus als langste en meest complexe zenuw in het lichaam verbindt het brein met belangrijke organen zoals hart, longen, maag en darmen met het microbioom. Het zenuwstelsel is indirect door massage en geluid te stimuleren en bestaat uit het sympathische (actie) en het parasympatische (rust) zenuwstel.  Als er langere periode geen balans is tussen actie en herstel in rust ontstaan er stressklachten, onrust, nervositeit en uiteindelijk uitputting of ziekte.