Bewust bewegen

Stressvermindering en prestatieverbetering door mobiliteit, circulatie & communicatie”

Naast massages, ontspanning en herstel blijven er dagelijkse nieuwe prestatie uitdagingen die stress op kunnen roepen. Wil je (zelf)inzicht in het ontstaan van onbalans, ziekte en hoe een energietekort hersteld kan worden? Dan is mijn oefenpraktijk iets voor jou. Geniet van de nodige faciliteiten en rust. Kom in beweging en werk aan je stabiliteit en reactievermogen. Nagenoeg alle ongemak en ziekte komt door het gebrek van de goede respons, onderhoud/beweging en het gemis van essentiële voeding/microbioom. Maar wat als jij het dagelijkse ongemak en nieuwe uitdagingen wél aan zou kunnen? Jouw verbeterpunten zitten vooral óók in een bewuste proactieve houding van jezelf, brein en zintuigen. Als je weet wat je doet, kan je doen wat je wil. Elke dag is geschikt om te beginnen en je te verwonderen over jouw eigen complete plaatje van zelfredzaamheid.

  • Fysieke lichaam: Met massagebehandelingen en specifiek het gebruik van het autonome zenuwstelsel kan het lichaam zich ontspannen en zelf herstellen. Het is daardoor ook beter bestand tegen infecties en ziekten. Een goede mobiliteit, interne circulatie en communicatie is de basis van dit succes.
  • Mentale brein: Samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft wordt bij gerichte oefening van met name jouw oogspieren beter. Emoties of trauma worden verwerkt en begrepen. Het zelfbewustzijn kan weer ademen, alles beter in perspectief zien en zich verder ontplooien.
  • Energetische persoonlijkheid: Met een goede houding en soepele rug/nek kan de energie- en informatieoverdracht resulteren in meer uitstraling en levensvreugde. Mobiliteit kan je trainen met QiGong of direct behandelen met Auriculotherapie.

Met uitleg, kennis, palpatie, een lichte druk op het lichaam en spiertraining van je ogen voel jij de blokkades die voor jouw herstel noodzakelijk zijn.
Dit van nature (bio)logische systeem werkt met (zenuw) prikkeloverdracht en de vrije circulatie van lichaamsvloeistoffen. Het is een herontdekte totaalaanpak om – zoals het in de rationele psychologie ooit bedoeld is – jouw eigen lichamelijke stimuli te gebruiken voor herstel, rust, zelfstandigheid, gedragsverandering, genezing en gezondheid. Kortom het autonome zenuwstelsel stimuleren is in deze tijd van schaarste weer innovatief, effectief en (zorg-) kostenbesparend. Het werkt direct en bij alle fysieke, mentale en persoonlijkheidsklachten.

Bewustzijn, zintuigen en het gebrekkige brein:
Vanuit de embryonale groei ontwikkelt het bewustzijn zich met behulp van vijf zintuigen en de verwerking van waarneming in het brein. Het brein kiest bij de waarneming vooral voor wat het brein is aangeleerd, wat er verwacht wordt en wat emotioneel ooit niet goed is verwerkt c.q. wat angst oproept. Het brein is niets meer dan een gebrekkige voorspellingsmachine. Naarmate jouw leven vordert, drukker wordt, of de schrik in je lijf gaat zitten, sta jij “permanent aan”. Conditieherstel, verandering en vernieuwing bij een volgende levensfase, ziekte en herstel is dan door lichamelijke stress van het sympathische zenuwstelsel haast onmogelijk. Hoogtijd voor ontspanning, stressvermindering met nieuwe informatie en vertrouwen. Activeer het autonome onderhoudende zenuwstelsel met gerichte massages en rustgevende lichaamsgerichte zintuiglijke training.
N.B. Zie voor de werking van ons brein ook:
http://npostart.nl/grote-vragen/10-09-2020/VPWON_1301004

Oogreflex:
Ogen heb je nodig om alles te zien, te reageren en relevante informatie op te nemen. Bij het ouder worden gaan de hersenen steeds meer reageren op eerdere bekende informatiebeelden. Je krijgt niet alles meer scherp op je netvlies en we hebben het in onze taal dan ook over blinde vlekken. Onverwerkte emoties, saboterende overtuigingen, hardnekkige gedragspatronen, sociale druk en gevolgen van trauma geven daarom een verkeerde respons, spanningen en stress. Jouw bewustzijn zegt nee en je doet ja, of andersom. Verkeerde keuzes en dwangmatige stress zijn uiteindelijk ziekmakend en kunnen door oogspiertraining verholpen worden. De training lijkt op EMDR en is toepasbaar bij allerlei klachten of verslaving waar jij spanning ervaart en waarvan jouw lichaam zich wil bevrijden.

Oorreflex:
Door embryologische groei, genetica, bezenuwing van het oor en fysiologie van het zenuwstelsel, kan je op het oor jouw conditie terugvinden. Bij elk probleem geeft het lichaam sensorische informatie via zenuwbanen op het oor naar de hersenstam. In combinatie met het Vasculair Autonoom Signaal (VAS) kan met Auriculotherapie elke verstoring op het oor worden opgespoord en gestimuleerd. Deze punten hebben karakteristieke eigenschappen; pijnlijk bij druk en elektromagnetische informatie in de vorm van spanning. Door druk te geven, wordt herstelinformatie naar de hersenen geactiveerd. De hersenen zijn vergelijkbaar met een computer die o.a. herstelprocessen aanstuurt. Het oor werkt als toetsenbord waarlangs de hersenen instructies krijgen. Meestal heeft de eerste behandeling al het beoogde resultaat. Bij chronische klachten, afkicken van verslaving, pijn en gemoedstoestanden kan regelmatige herhaling noodzakelijk zijn.

Geluidsbehandeling:
Het gehoor heb je om je te kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en tot op celniveau informatieprikkels op te nemen. Na meting en een aantal vragen kan jij nagenoeg elke klacht of conditie met geluidsgolven aanpakken. Het zelfgenezende en zelforganiserende vermogen van jouw lichaam wordt gestimuleerd om – waar mogelijk en waar nodig – op celniveau de balans te herstellen. In plaats van enkel symptomen of ongemak te onderdrukken, draagt het werken met informatietrilling op wetenschappelijke basis bij aan het verbeteren van bewustzijn, gezondheid, welzijn en herstel van alle klachten, fysiek, energetisch en mentaal.

Investeren in BETER BEWUST BEWEGEN?
Benader mij voor een kennismaking en prijsopgave. Binnen de afspraken die worden gemaakt kan je kiezen voor een basisuurtarief of voor een aantal sessies aan diensten. In dat laatste geval is er veel meer mogelijk en is vooraf duidelijkheid wat je wil bereiken. Deze werkvorm heeft voor mij de voorkeur omdat mijn kosten van tijdsbesteding, gebruik praktijkruimte en advies sterk afhangen van jouw vraag.

Ontspannen én proactief richting geven aan jezelf?
Als je na de noodzakelijke oefeninterventies en behandelingen beter in je lichaam zit merk je dat direct aan de bloedsomloop, lymfe en het energieniveau. Jouw hersengolven zijn vaker in alfa en theta. Je gaat minder “aanstaan”, hebt warmere handen en voeten en reageert niet direct op alles en iedereen. Je gaat toegewijd handelen, dat wat nodig is voor jou. Jij voelt je puur en volledig, coherent met je omgeving, beter verankerd in het Zelf.